Николина Ангелкова: Ще насърчим общините да реализират проекти, финансирани от ЕС

Ще насърчим общините да използват средства от програмите на Европейския съюз. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина  Ангелкова пред служители на фирма, занимаваща се с PVC тръби в град Самоков, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"За нас е  важно да работим в посока максимално оползотворяване на средствата от ЕС. Важно е всяко едно  населено място да може да се възползва от европейската солидарност", добави Ангелкова.

Водачът на листата на ГЕРБ-София област подчерта, че основен приоритет за ГЕРБ е образованието. "За нас приоритет е инвестицията в образованието, защото това дава възможност за равен старт за професионално развитие на младите хора.  Предвиждаме национална програма за подкрепа на младите  учители", заяви Николина Ангелкова.

Тя подчерта, че при нов управленски мандат ГЕРБ ще приеме на законопроект за  премахването на административната тежест. „Общо 2 млрд. лв. на година губи държавата от тромавата администрация. Искаме да въведем нов закон, с който да спрем носенето на документи от едното гише до другото. Ако Общината иска документ, че човек няма задължения към НАП или свидетелство за съдимост, да си ги вземе, без да се налага да се реди по опашки", коментира Ангелкова.

Николина Ангелкова посочи още, че се ангажира да инициира законодателна промяна, когато минимум 25% от жителите на дадено населено място искат даден проблем да бъде разгледан от кмета или Общинския съвет, да може те да бъдат задължени това да се случи.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле