Мощно сърце пулсира в ретро красавец След 70 години в производство Morgan Plus Four излиза в нов модел

Осма жертва на коронавируса у нас 51-годишна жена почина в Благоевград

Дезинфекцират 20 километра от АМ “Марица“ преди Капитан Андреево

Бизнесът иска държавна финансова помощ за фирмите със загуби от над 25%

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Русия затваря границите си

Проф. Мутафчийски: Коронавирусът изчезва от организама за 28 дни Първите 1000 тествани за статистическия модел ще бъдат полицаи, каза шефът на националния щаб

Проф. Кантарджиев: Очакваме пика около Великден, но зависи как се спазват мерките

Жертвите на коронавируса в Италия надхвърлиха 10 000

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети

Борис Джонсън с писмо до всяко британско домакинство

Ева Лонгория: Обичам спортуващи мъже

Китай съобщи за 45 нови случая на заразата и 5-ма починали

Бебе почина от коронавирус в САЩ, 123 750 са заразените в страната

Седем нови случая на COVID-19 у нас, общо стават 338

Никос Коцияс: Преспанският договор пази Гърция и Македония от турското влияние

Преспанският договор чрез влияние върху Северна Македония ще защити и двете страни от влиянието на Турция, заяви бившият гръцки външен министър, подписал споразумението Никос Коцияс, съобщава ANA-MPA.

„Първо, Договорът разтоварва бремето върху Гърция и я превръща в главен герой в по-широкия регион. Споразумението дава възможност за създаване на стратегически отношения с нашите съседи. То създава климат на доверие с тях.
Той също така намалява възможностите на турския елит да обгражда Гърция с комбинирани заплахи от изток и север. Това предотвратява действията на религиозните фанатични движения. Споразумението подобрява сигурността в региона и най-вече в Гърция.
Третата причина е, че политическите и дипломатическите активи на страната вече няма да бъдат хабени за конфронтация със слаба страна. Договорът е израз на доверие по отношение на бъдещето, а не на несигурността от миналото.
Четвъртата причина е, че сделката е творчески компромис, който има перспективи за оцеляване и прославяне. Той решава проблемите, които идват от миналото, защото историята трябва да е училище, а не затвор.
Петата и най-важната причина е, че споразумението от Преспа ще предостави условия за сътрудничество във важни сектори за две модерни общества ”, изтъква Ников Коцияс.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.