Нинова в отговор на Горанов: Не ни подценявайте, в отчетите не пише кои са посредниците и какви са комисионните за дълга

"Става още по-наложително да се каже истината, след като видях в какви обяснения влизат от ГЕРБ. Те взаимно се изключват един друг”, заяви Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП, по повод коментарите на бившия премиер Борисов и бившия министър на финансите Горанов след исканата от социалистите ревизия на външния дълг.

Нинова посочи, че Борисов с казал, че парите от заема от 16 млрд. лв.  се намират в резерва, а Горанов днес е казал, че тези пари са изхарчени за покриване на дефицит, за връщане на стар заем. „Има разминаване. Да се каже има ли такова нещо, къде са парите, изхарчени ли са и за какво", призова тя.

По думите на лидера на БСП Борисов "се опитва типично в собствен стил да си измие ръцете със сегашния служебен министър". „Да му припомня все пак, че решението за дълга беше взето от Министерския съвет, оглавяван от него, и подкрепено от депутатите от ГЕРБ в парламента. Те са отговорни”, заяви Нинова.

Горанов съветва БСП да прочете отчетите на министерството, но подценява социалистите, смята Нинова. По думите й в отчетите не пише кои са посредниците по дълга, срещу какви комисионни са посредничили, при какви лихви ще го връщаме, кога и на всеки българин по колко от него се пада да върне от личния си джоб.

„Тази истина е наложителна и моля г-н Герджиков да не го прима като партийно поръчение, а като необходимост- да каже истината за състоянието на държавата”, заяви лидерът на БСП.

Корнелия Нинова направи предложение ревизията на дълга да бъде направена от външна фирма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика