Борисов: С КНСБ се разбрахме по основните теми, подкрепиха ни за дълга

Приключи срещата между ръководствата на КНСБ и партия ГЕРБ, на която от синдиката представиха исканията си, заложени в Меморандума за социално-икономическото и обществено-политическото развитие на България, към политическите сили, които ще се явяват на предсрочните парламентарни избори през март.

Според Пламен Димитров за 4 години доходите могат да се увеличат с повече от заложеното в програмата на ГЕРБ и средната заплата да достигне 1700 лв. "Дошло е време, безалтернативно, за увеличаване на доходите", заяви той.

"По основните теми се разбрахме. Ние сме предсказуеми и точни, при нас всяка цифра е точна", каза на свой ред Бойко Борисов.

Вчера бяхме нападнати за дълга (от БСП - бел.ред.), но от КНСБ ясно разбират тези неща и има благодаря за подкрепата, коментира още лидерът на ГЕРБ. "Ако БСП не харесват финансовата политика на Владислав Горанов, защо оставиха заместникът му в министерството", попита Борисов, припомняйки, че Кирил Ананиев е взел също този дълг, а сега да прави ревизия на Горанов.

"Парите от дълга са във фискалния резерв. Това е ясно и категорично", подчерта той.

Синдикатът настоява за ясна визия в енергетиката до 2050 г. запазване на въгледобива като източник за производството на 50% от електрическата енергия в страната. От КНСБ настояват страната ни да се противопостави, заедно с Полша, на налагането на квоти за производство на въглища от страна на ЕС след приемането на Парижкото споразумение за климатичните промени.

Индия и Китай имат прозорец до 2030 година да на намаляват производството на въглища, тъй като били развиващите държави, а ние сме развити, коментира Борисов по отношение на квотите за въгледобив.

КНСБ одобрява предложението за данъчния кредит в размер на 50 лв. месечно за семейства с деца, който цели да стимулира раждаемостта, каза Пламен Димитров. Той също така отличи програмата на ГЕРБ заради това, че ръстът на доходите е означен с конкретни числа, за разлика от платформата на БСП, в която се говори, че минималната заплата ще следва средната, каза синдикалният лидер.

004

 

Коментари

Задължително поле