Нинова не посмя да изключи служебните министри

На пленума на БСП

Разграничават се от тях с декларация

Няма да има сериозни партийни санкции срещу тримата служебни министри, които влязоха в кабинета на Радев без разрешението на Националния съвет на БСП, както изисква уставът на партията. Вместо да бъдат изключени, както се прогнозираше, Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев са порицани и партията ще се разграничи от тях с нарочна декларация, която бе подготвена от Нинова и Изпълнителното ѝ бюро.

Това стана ясно по време на пленум на “Позитано” 20, който започна с един час закъснение заради липса на кворум. “Няма да посмее Корнелия да ги изключи”, коментираха за “Труд” хора от ръководния соцорган. Тримата министри не бяха забелязани в партийната централа.

Организационният зам. - председател Борислав Гуцанов ще оглави предизборния щаб на “БСП за България”, реши още пленумът. Коалиционните партньори на столетницата остават “Екогласност” и тракийските дружества на Красимир Премянов, а коалиционните споразумения ще подписва лидерката Корнелия Нинова. Приети бяха и критериите и процедурите за издигането на червените народни представители за изборите на 2 октомври. Кандидатите ще бъдат предлагани и издигани от общинските и районните конференции на социалистите, които предстоят.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика