Нинова: Няма да подавам оставка, защото бях избрана преди 6 месеца с голямо мнозинство

"Току що цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка. Свикваме присъствен Национален съвет за избор на ново бюро. Аз няма да подавам оставка, защото бях избрана преди едва 6 месеца с голямо мнозинство". Това каза по време на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"По-важното е, че предстоят формирането на парламент, изключително важният въпрос за управлението на държавата, а могат и да се наложат предсрочни избори. В Бюрото решихме, че в този момент не можем да оставим партията без председател и да влезем в процедура на пряк избор, която ще ни извади от политическия дебат в страната", заяви лидерът на левицата.

"Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и Борисов под каквато и да е било форма. Нека се даде първият мандат на ГЕРБ, ще гласуваме против и когато дойде втория мандат, ще вземем решение. Принципната ни позиция е анти-ГЕРБ коалиция", каза още веднъж Нинова.

"Взех си поука от предната оставка, вече знам какви процеси следват и не бих рискувала да хвърля партията в този хаос", допълни тя.

"Имаше член на Изпълнителното бюро, който ми поиска оставката. По-скоро оставката ми я поискаха колективно всички заедно с председателя на Изпълнителното бюро - двама души", обясни Нинова.

"Нищо заедно с ГЕРБ не сме склонни да правим", допълни лидерът на БСП.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика