Нинова след пленума на БСП: Оттук нататък отговорността е на Националния съвет

Снимка: Архив

Опровергахме твърденията, че сме вождистка партия, каза соцлидерът

След девет часа дебати, избрахме своята листа за европейските избори. Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия. Националният съвет взе своето решение.

Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след пленума, на който социалистите определиха своята листа за Европейските избори. На партийния форум Националния съвет пренареди почти напълно проектолистата, предложена от лидерката и Изпълнителното бюро. Незасегнати останаха само позициите на водача Елена Йончева и лицата от гражданската квота, сред които е и началникът на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов.

"Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим. Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго", обясни Нинова.

"Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на Националният съвет, което уважавам. Оттук нататък- за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата", коментира соцлидерката.

Коментари

Задължително поле