"Нисан" заведе дело срещу Карлос Гон за 90 млн. долара

Компанията "Нисан" (Nissan Motor Co. Ltd.) разкри, че е завела гражданско дело срещу бившия си изпълнителен директор Карлос Гон, като иска той да плати 10 млрд. йени (90 млн. щатски долара), за да помогне за компенсиране на загубите на японския автомобилостроител, причинени от "години на неправомерно поведение и измамна дейност" по време на неговото управление.

Автомобилният производител заведе делото срещу Гон в окръжния съд в Йокохама, Япония. Сумата, която "Нисна" ще поиска от бившия си изпълнителен директор, вероятно ще бъде увеличена, тъй като очаква, че той плати за всичките финансови санкции "по наказателни производства, свързани с неговото неправомерно поведение", се казва в съобщение на компанията.

В последния правен документ на "Нисан" са посочени обвинения, които не бяха включени в предишните съдебни дела срещу Карлос Гон. Производителят на автомобили също така "си запазва правото да предприеме отделни правни действия по отношение на неоснователните и клеветнически забележки, направени от Гон след незаконното му бягство от правосъдието".

Коментари

Задължително поле