Новата шефка на Центъра за развитие на човешките ресурси години - дясна ръка на уволнената Калканова

Две години е "проверявала" и "контролирала" установените нередности

"Нов скандал в Центъра за развитие на човешките ресурси. След излъчване на моето разследване, министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи, че негови проверки, правени преди да излъчим репортажа, потвърждават изнесеното в него, и че директорката Калканова ще бъде сменена. И днес забележете - НАЗНАЧИ на мястото й Димка Михайлова. Това е огромен скандал, защото Димка Михайлова е дясната ръка на Калканова, доведена и назначена в агенцията от нея...", написа журналистът Васил Иванов във фейсбук. След неговото разследване за чудовищни злоупотреби с еврофондове  по Канал 3 днес беше сменена шефката на структурата Татяна Калканова .

"Като шеф на дирекция "Контрол и мониторинг" новата шефка Димка Михайлова от 2 години е "проверявала" и "контролирала" за нередности. И не е намерила такива. Не е намерила за нередни нещата, които ви показахме. Как са давани милиони на НПО-та за бутафорни проекти като 120 хил. евро за "Разказване на приказки за костенурката", "Иновациите в английската кухня" и всички други, които показахме. Не е открила и кухите НПО-та. Нито това, че нейната приятелка и шефка - Калканова дарява 29 500 лева за състезание по Свободни боеве - ММА от бюджета на агенцията", посочва Васил Иванов.

"Ние открихме нарушенията като външни за тази агенция лица, министърът потвърди, че са верни, а ДНЕС НАЗНАЧИ ЗА ШЕФ тази жена, която, видите ли, като шеф на контрола е проверявала финансирането на бутафорните проекти, кухите НПО-та и останалите безобразия. И като шеф на контрола тя не е видяла всичко това.... !?!?!?", пита журналистът.

"Това е цинизъм от висша степен. Да не говорим, че същата Димка Михайлова, наред с Татяна Калканова, беше другият "герой" в разследването", припомня Васил Иванов.

Според негови източници от агенцията скандалното назначение се дължи на връзка от личен характер, а агенцията трябва да поеме близък човек на Калканова, който е наясно със схемите, знае кои политици зад кои НПО-та стоят, и схемите да продължат.

Коментари

Задължително поле