Красимир Вълчев освободи Татяна Калканова от поста директор на Центъра за развитие на човешките ресурси

Снимка: Архив

Досегашният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/ Татяна Калканова днес беше освободена от длъжност и съм назначил за изпълняващ длъжността директор на ЦРЧР Димка Михайлова, която е служител от центъра. Това съобщи днес на пресконференция министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Вчера Татяна Калканова обяви на брифинг, че ще подаде оставката си от 1 ноември , за да "изчисти името си", след като в телевизионно разследване в неделя беше изнесена информация за това какви организации са спечелили проекти по програмата "Еразъм+" .

Министър Вълчев каза днес, че за Димка Михайлова също е имало сигнал, който е бил проверен. "Този сигнал не се потвърди - че не е отчела средства, точно във връзка с някои от констатираните нарушения вътре в центъра и имаме съмнения, че сигналът е целенасочено подаден срещу нея", заяви министър Вълчев. Той добави, че този сигнал е бил анонимен.

ЦРЧР е едно от двете звена към МОН, заедно с Фонда за научни изследвания, което е най-одитирано и най-проверявано. И това е нормално, защото това са двете звена към МОН, които се разпореждат с най-много средства и осъществяват конкурсно-проектно финансиране, обясни министър Вълчев.

Коментари

Задължително поле