Нова поредица разказва за най-известните гангстери на Ню Йорк

Колин Макларън

Ченге под прикритие с истории за организираната престъпност

От „Тефлоновия Дон“ Джон Готи до Сами „Бикът“ Гравано

Шест любопитни истории за шест легендарни мафиоти

Колин Макларън, бивш детектив и ченге под прикритие, използва съдебни доказателства, криминална психология и личен опит, и проследявайки шестима босове от подземния свят в шестсерийната криминална документална поредица „Убийци на мафията с Колин Макларън“, която започва на 22 ноември от 22:00 часа по Viasat Explore, начертава възхода и падението на тези емблематични фигури от клановете на Ню Йорк.

Кадри от поредицата

Ето и няколко вълнуващи, изненадващи или дори ужасяващи факти за тях. Джон Готи се разминава с почти всичко: оттам получава прякора си. Скандалният Готи е наричан от мнозина „Тефлоновия Дон“ или Дон Тефлон, тъй като обвиненията просто не му лепват въпреки че през 80-те се опитват да му окачат редица мащабни дела на врата. Той дори успява да стане глава на една от петте големи фамилии в Ню Йорк, Гамбино, като убива нейния бивш лидер Пол Кастелано. В крайна сметка „кралят“ е окончателно осъден през 1992 г. за пет убийства, наред с други обвинения, и умира в затвора през юни 2002 г.

Сами Гравано, Бикът, събори Готи. 

Известен със своята бруталност и твърда позиция, Сами Гравано служи на Гамбино в продължение на няколко десетилетия, а след убийството на Кастелано, става дясна ръка на Джон Готи. Той се изправя срещу шефа си, когато ФБР му пуска запис, в който Готи го нарича „бясно куче, което убива за себе си“. Гравано решава, че Готи го е предал, затова се съгласява да се яви в съда, където свидетелства, наред с други неща, и за 19 убийства, довели до осъждането на близо 40 мафиоти - включително Готи.

Кармайн Персико е мафиотски бос в продължение на 46 години, 32 от които прекарва зад решетките. Персико, Змията, има обвинение в убийство още 17-годишен, а на 40 вече е глава на семейство Коломбо. Когато е осъден на 139 години през 1986 г. по обвинения в изнудване, той вече е посещавал затвора няколко пъти и е изградил такава мрежа от връзки, че дори решетките не му попречват да контролира семейството си. Той ръководи семейство Коломбо до смъртта си през 2009 г., макар и за известно време това да е само номинално.

Антъни Касо е бил толкова параноичен, че е убил близо 100 души. Като един от шефовете на семейство Лукезе, Антъни Касо е един от най-безмилостните убийци в Ню Йорк. Пренебрегвайки законите на мафията, той убива невинни цивилни, само защото ги смята за доносници, а Касо мрази доносниците! Иронията на съдбата е, че накрая и той става доносник, въпреки че е осъден на близо 500 години затвор; умира зад решетките през 2020 г. и то в следствие на COVID.

 „Убийци на мафията с Колин Макларън“ разкрива още много тайни за енигматичните фигури на мафията, които играят централна роля в управлението на петте престъпни клана в Ню Йорк: те безсрамно крадат, мамят, лъжат, изнудват и убиват, за да разширят властта си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали