Нова тенденция във Великобритания: Наемодатели продават имотите си

Много наемодатели във Великобритания смятат да продадат имот през следващите 12 месеца.

Нараснаха разходите им

Много наемодатели във Великобритания планират да продадат имоти през следващите 12 месеца, пише Пропърти Уайър. Решаващият фактор за мнозинството (60%) от наемодателите, които възнамеряват да продадат имот, е увеличението на лихвените проценти. В същото време почти половината (45%) са заявили, че наемът не покрива разходите им за ипотека.

Други определят като мотив за продажбата данъчното облагане на наемодателите (47%), разходите за изпълнение на предложените нови изисквания за енергийна ефективност (40%). Сумата на отговорите е повече от 100%, защото всеки от анкетираните е можел да даде по няколко отговора.

Въпреки че някои наемодатели със сигурност съкращават броя на притежаваните от тях имоти, последните данни показват, че мнозинството собственици изобщо нямат намерение да продават част от жилищата, които притежават, коментират представители на агенции за недвижими имоти. Това е положителна новина за жилищния пазар във Великобритания, който е много зависим от предлагането на апартаменти под наеми. 75% от наемодателите, които имат само един имот, не планират да продават. Но при тези, които имат над 20 имота 65% нямат намерение да продадат нито един имот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти