Новият член на ръководството на ГЕРБ Тодор Тодоров - Родолюбецът

Бойко Борисов започна да чисти ГЕРБ от номенклатурата в името на справедливостта. Това е основното послание на отминалото национално събрание на партията. Ще има и Етична комисия. В ръководството на партията бе избран и Тодор Тодоров. Кой е човекът от Дулово?

След промените от 1989 година повече от десетилетие ДПС е първа политическа сила в област Силистра и управлява в повечето общини в областта. По това време Община Дулово е получила определението “бастион на Доган”.

Пробивът в монопола на ДПС в крайдунавската област в Дулово се случва през 2011 година, когато издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ д-р Юксел Ахмед побеждава на балотажа кандидата на ДПС. Тогава ГЕРБ става първа политическа сила в още три общини – Силистра, Тутракан и Кайнарджа. Четири години по-късно на местните избори през 2015 година общините в областта, управлявани от ГЕРБ, са пет - кметовете на общините Силистра, Дулово, Тутракан и Кайнарджа спечелиха поредни мандати. Спечелен е и вотът в община Алфатар. Така на ДПС остава да управлява останалите две общини в областта – Ситово и Главиница.

През 2017 година на парламентарните избори за първи път резултатите от гласуването правят ГЕРБ първа политическа сила в областта с 29,87 %, а на ДПС е отредено второто място с 22,54 % от гласовете. На последните избори за Европейски парламент ГЕРБ затвърди лидерската си позиция на водеща политическа партия в областта с 33,11 % от гласовете, срещу 31,90 % на ДПС и 19,03 % на БСП.

Тодор Тодоров е един от основателите на ПП ГЕРБ на територията на област Силистра и членува в партията от 2007 година, в която до 2009 година е избран за общински ръководител на структурата в община Дулово. В периода 2009-2014 година е областен организационен секретар, а от началото на 2015 година е областен координатор на ГЕРБ за област Силистра.

Роден е на 21 февруари 1975 година в град Дулово, женен е, има две деца. Завършил е СОУ “Васил Левски” и ТМТ “Владимир Комаров” в Силистра, както и висше образование в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”, специалност “Социални дейности”. Защитил е дисертация на тема “Никола Мушанов – политически деец и държавник”, за което получава образователната и научна степен “доктор”, Автор е на книгата “Никола Мушанов – живот и обществена дейност”.

Участва в написването и издаването на “Енциклопедия Силистренска област”, излязла от печат през 2017 година. Както и в трилогията от историческите енциклопедии “България в Първата световна война (1914-1918)”, “България в Балканските войни (1912-1913)”, издадена 2018 г. и “България във Втората световна война (1941-1945)”. Енциклопедиите бяха дарени на всички областни библиотеки на територията на страната и на военните училища.

През 2017 година д-р Тодор Тодоров е признат за дарител с особено голям принос в дейността на общността и е награден на годишната среща на Национално сдружение на общините в Република България. Наградата му е в категория “Голяма община” и му е връчена от председателя на Общински съвет София Елен Герджиков и от Даниел Панов като председател на УС на НСРОБ.

Същата година Районна лекарска колегия Силистра го отличи за цялостната му дарителска дейност в полза на болнични заведения в региона. Най-новият член на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ е и най-големият в момента ктитор в Доростолска епархия, като е съдействал за изграждането на православни параклиси и храмове в Крайдунавска Добруджа. Провеждал е неведнъж и акции за подпомагане на хора в неравностойно социално положение.

По инициатива на Тодор Тодоров и идея на проф. д-р Иван Гаврилов – лекар от София, през 2017 година в Дунавската градина в Силистра бе открита паметна плоча, посветена на Добруджанската епопея – победата на Българската армия на Тутраканския фронт през 1916 г., и във връзка с годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към Майката родина България след Крайовската спогодба през 1940 г.

Занимава се с търговия на селскостопанска продукция и обработва земя в землищата на няколко общини в област Силистра.

 

Организира честване на 3 март в народни носии

По идея на областния координатор Тодор Тодоров, членовете на областната организация на ГЕРБ-Силистра отбелязват националния празник 3 март облечени в народни носии. В първото честване през 2018 година участват над 200 партийни членове. „Честит национален празник приятели! Поклон пред паметта на всички отдали живота си да за бъдем днес свободни. Обличайки се в народни носии се надявам, че ще предадем историята и така ще оцелеем като народ. Бъдете живи и здрави и да живее България”, поздравява присъстващите областният координатор Тодор Тодоров. Празненството продължава с конкурс за мъжки хора.

 

За него

Не щади сили и средства

Той е изключителен родолюбец и голям познавач на българската история, автор и двигател на идеята за поредица от енциклопедии. Задълбочените изследвания нямат комерсиален характер – изданията се даряват на библиотеки, училища, читалища. Тодор Тодоров не щади сили и средства, за да подкрепя както родолюбиви каузи, така и благотворителни инициативи в подкрепа на болници, спортни клубове и др.

Емил Радев, депутат в Европейския парламент

 

Много точен човек

Израснали сме заедно, познаваме се деца. Той е много точен човек и винаги може да се разчита на него. Винаги сме си помагали и в добро и в лошо. Преживели сме много трудни моменти и винаги сме държали един на друг.

Алтимир Адамов, депутат от ГЕРБ в 44-то НС

 

Благодаря му за съвместната работа

С човек като него да се работи е въпрос на обща кауза, а тя е Силистра да е още по-добро място за живеене. Работим усърдно, заедно със своите екипи, за да постигнем резултати в обновяването на обществената и образователната инфраструктура, на социалните услуги във всички сфери на обществения живот. Като кмет бих искал да благодаря на г-н Тодоров за съвместната работа, с която ще продължим да обновяваме Силистра.

Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра

 

Сърдечен човек

Запознахме се с Тодор случайно, на едно събитие, по случай 100-годишнината от Тутраканската епопея. Направи ми впечатление на сърдечен човек с патриотична нагласа. Заедно направихме няколко съвместни благотворителни акции за гражданите на Силистра, в които той показа своя организаторски талант. В момента обсъждаме да подарим, за втора поредна година на гражданите на областния град и неговите гости концерт на Ансамбъл “Българе” за празника на града.

Проф. Иван Гаврилов, специалист по гръдна хирургия

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети