Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Вижте поклонението пред паметника на Васил Левски в София

Сблъсъци между фенове на “Ботев” и полицията в София

Армията купува 450 000 халосни патрона

Откриха мъртъв 52-годишен мъж на ски писта в Банско

Чешки, румънски и полски полицаи идват за сезона Командированите ще пристигнат в началото на юли

Борисов лобира за балкански проекти

Караянчева и Таяни в дебат за Европейски валутен фонд

Нови учебни зали откриха в Мeдицински университет-Пловдив

С нови просторни и модерни учебни, семинарни и компютърни зали, библиотека и кабинети на асистенти се сдоби Факултетът по дентална медицина на Медицинския университет в Пловдив. Те се намират в новооткрития четвърти етаж, чиято лента прерязаха ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев и деканът на факултета проф. д-р Георги Тодоров.

Разгънатата застроена площ на четвъртия етаж е 700 квадратни метра, а откриването съвпадна с Европейския конгрес по лазерна дентална медицина. Стоматологичният факултет към МУ-Пловдив е сред малкото клинични центрове в Източна Европа, сертифицирани за обучение и работа с дентални лазери. Създаденият през 2012 г. лазерен център към ФДМ разполага с уникална апаратура, подходяща за лечение на различни заболявания на зъбите и устната кухина.

Последните новости от света на денталните лазери и тяхното клинично приложение бяха представени по време на еврофорума от водещи изследователи и клиницисти от Япония, Великобритания, Израел, Италия, Турция, Гърция и България. “Лечението с лазери става все по-търсено и от пациентите. То се различава от традиционните методи по това, че е минимално травматично, а възстановяването е в много кратки срокове”, коментира доц. д-р Георги Томов, ръководител на Лазерния център към ФДМ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.