Турция може да закупи нови комплекси С-400 от Русия

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Територията на Русия се увеличава заради топенето на арктически лед

Нови учебни зали откриха в Мeдицински университет-Пловдив

С нови просторни и модерни учебни, семинарни и компютърни зали, библиотека и кабинети на асистенти се сдоби Факултетът по дентална медицина на Медицинския университет в Пловдив. Те се намират в новооткрития четвърти етаж, чиято лента прерязаха ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев и деканът на факултета проф. д-р Георги Тодоров.

Разгънатата застроена площ на четвъртия етаж е 700 квадратни метра, а откриването съвпадна с Европейския конгрес по лазерна дентална медицина. Стоматологичният факултет към МУ-Пловдив е сред малкото клинични центрове в Източна Европа, сертифицирани за обучение и работа с дентални лазери. Създаденият през 2012 г. лазерен център към ФДМ разполага с уникална апаратура, подходяща за лечение на различни заболявания на зъбите и устната кухина.

Последните новости от света на денталните лазери и тяхното клинично приложение бяха представени по време на еврофорума от водещи изследователи и клиницисти от Япония, Великобритания, Израел, Италия, Турция, Гърция и България. „Лечението с лазери става все по-търсено и от пациентите. То се различава от традиционните методи по това, че е минимално травматично, а възстановяването е в много кратки срокове“, коментира доц. д-р Георги Томов, ръководител на Лазерния център към ФДМ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.