Нов апарат в интезивното отделение за деца

Дарението на "Св.Анна" е от "Ротари клуб Варна"

Нов мултифункционален монитор повишава нивото на сигурност по време на ортопедични операции на деца в университетската МБАЛ „Света Анна – Варна“. Апаратурата е дарение от „Ротари клуб Варна“ за Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в спешната болница на Североизточна България.

„Мултифункционалният монитор е чакано и желано оборудване за нашето отделение. Апаратът е съвременен и отговаря на всички реанимационни изисквания. Той осигурява високо ниво на сигурност по време на планови и спешни интервенции на ортопедични травми при деца, тъй като отчита прецизно всички жизнени показатели на пациента.“ Така началникът на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение д-р Валентин Власаков коментира дарения монитор.

Изпълнителният директор на университетската МБАЛ „Св. Анна – Варна“ д-р Николай Коларов изпрати благодарствен адрес на дарителите за демонстрираната съпричастност към мисията на лечебното заведение да поема и да гарантира над 90% от хирургичната спешност в Източна България.

Коментари

Задължително поле