Нов завод в Разград с 350 работни места

Инвестиция за 400 млн. лв.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на изпълнителния директор на „Биовет“ АД Ангел Желязков. Проектът предвижда инвестиция в размер на 400 млн. лв., като ще бъдат разкрити 350 работни места в нов завод на компанията в Разград.

Министър Лъчезар Борисов посочи, че за последните 12 месеца, по време на кризата, са сертифицирани инвестиционни проекти на стойност 1,6 млрд. лв. По думите му с този проект само от началото на годината по ЗНИ са насърчени 9 проекта (клас А) с общ размер на планираните инвестиции 577,11 млн. лв., които ще създадат близо 1000 нови работни места.

Инвестиционният проект на „Биовет“ АД е за нов завод – разширение на Инсталация за производство на междинни продукти, инсталация за производство на имуногенни фармацевтични продукти и Фотоволтаична централа в Разград. Предвижда се разширяване на съществуващото предприятие посредством изграждане на новия завод и фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции