Нов опит за убийство на Доналд Тръмп

Неизсвестен стрелец е опитал да застреля бившия президент Доналд Тръмп в неговия голф клуб във Флорида. От кампанията на Тръмп побързаха да уверят хората, че той е в безопасност.

Според предварителна информация е имало изстрели в голф клуб "Тръмп интернешънъл", които са били предназначени за бившия президент. Секретните служби, които охраняват Тръмп, са разбрали откъде идват изстрелите и са отвърнали на огъня. Стрелецът е избягал. 

Според CNN свидетели са описали индивида и неговата кола, а полицията е спряла автомобил, който отговаря на това описание. Още не е ясно дали е заловен самият той. 

Полицаи да намерили автомат, раница и камера на мястото на стрелбата. Според тях е възможно стрелецът да е искал да запише убийството от своята гледна точка.

Това е втори опит за убийство на бившия президент, като той бе прострелян в ухото по време на среща в Пенсилвания през месец юли. Тръмп тогава оцеля по чудо, като куршумът мина на милиметри от главата му. Стрелецът бе 20-годишният Томас Матю Крукс, който бе убит от снайперист на секретните служби, но множество разследвания след инцидента разкриха как полицията е знаела за него и не е направила опит да спре стрелеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка