Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

Пожар изпепели подпокривното пространство на сграда в София

Ангел Джамбазки и Мария Габриел откриха международната конференция „Западни Балкани“ (СНИМКИ)

42-годишен охранител издъхна след сбиване пред пловдивско заведение

Правителството прие разследването срещу главния прокурор и неговите заместници да се провежда от завеждащия инспектората на прокуратурата

Най-вероятната причина за взрива в цеха за биогаз е техническа неизправност Стабилно е състоянието на пострадалите

Спипаха старинни предмети в дома на 67-годишен от Пловдивско

Геймърите се появиха на спортни игри

Министър-председателят иска закон за партийната субсидия (ВИДЕО)

Нено Димов: Главният прокурор ще има задължението веднъж годишно да прави отчет пред парламента

Веганът Добрин спечели „Игри на волята“

Томас от „Игри на волята“ пред „Труд“: След предаването станах по-мил и земен

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ “Тракия“ (ВИДЕО)

„Ферари“ шампион в симулатора

Странен накит променя средновековната история Златната Орда определяла политиката на европейците през ХІІІ-ХІV в.

Нов парк западно от гребния канал ще изграждат в Пловдив

Последният голям парк, който се предвижда да се изгражда в следващите години в Пловдив, ще се намира на запад от гребния канал, съобщи в сряда кметът на града Иван Тотев. Със съдействието на експерти от Лесотехническия университет в София е разработена устройствена концепция на парк „Отдих и култура“, целяща превръщането на територията в атрактивна обществена зона за отдих, туризъм и спорт. Вече има и готов проект. Предвижда се изграждането на мощен зелен пояс и залесяването на 300 дка с местни видове дървета.

Разширението на парк „Лаута“ в Пловдив ще достигне 65 дка след реализиране на тазгодишните залесителни кампании, стана ясно днес. Кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.-кметът по спорта Георги Титюков и кметовете на шестте района в града под тепетата засадиха нови чинари и брястове с помощта на волейболните шампионки от „Марица“ (Пд) и баскетболистите от мъжкия тим на „Академик Бултекс-99“ (Пд). „Над 80 на сто от дърветата се захващат добре, защото ОП „Градини и паркове“ предварително облагородява почвата и изгражда поливни системи“, съобщи градона налникът Тотев. Той отбеляза, че през последните години след обогатяването на растителността на Сахат тепе, Бунарджика и подножието на Младежкия хълм, разширението на парк „Лаута“ е най-мащабната озеленителна кампания в рамките на града.

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров увери, че до есента предстои да бъдат премахнати последните т. нар. „ранчета“, където граждани си отглеждат зеленчуци на общинска земя, и теренът ще се подготви за последния етап от разширението на парка. Предвижда се изграждането на детска площадка и на паважна алея между Зона А-10 и Зона А-12. „Само през последната седмица в „Лаута“ са засадени 50 чинара и 60 бряста. В събота към тях ще бъдат добавени още 70 чинара, дарени от фирма „Либхер“, с което броят на новите дървета в парка ще стане 180″, допълни директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.