Разкриха група, изпрала 900 000 евро Тарторът е в затвора, задържани са още пет участници

Финансират фирми за участие в „Стройко“ Компаниите могат да получат до 85 на сто от парите, нужни за участие

КПКОНПИ разследва три лица, заемащи висши публични длъжности, за конфликт на интереси

Десислава Радева: Държавната измяна дебне отвсякъде

Привикаха по спешност Горанов в парламента

Васил Божков: Не ме издирват, на разположение съм на властите по всяко време

Грипната ваканция опразни 1850 училища в страната От днес почиват и учениците във Видин, Велико Търново, Враца, Пловдив, Силистра, Сливен

Президентът Радев: Атаките срещу мен придобиват уродливи измерения

Мис България 2019 се отдаде на почивка в Австрия (СНИМКИ)

Осем служители на Държавната комисия по хазарта са отведени за разпит

Парламентът одобри промените в Закона за хазарта на първо четене

Проф. Мира Кожухарова: Мерките серщу коронавируса са адекватни

Ники Илиев се връща на сцената с „Осъдени души“ Партнира си с Елена Петрова - Фани

Вицепрезидентът Йотова: В България все още липсва обществената дискусия за ролята ни в Европейския съюз

ВТУ обяви Национално ученическо състезание за философско есе

Нов софтуер на компютъра за електронните услуги на НАП По-високи изисквания за сигурност в интернет влизат в сила от 17 февруари

За да ползвате електронните услуги на НАП след 17 февруари трябва да имате последната версия на използвания браузър за достъп до интернет. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0700 18 700.

С Windows 7 може да има проблеми

Използвайте последна версия на браузъра

По-високи изисквания за сигурност в интернет налагат всички граждани и фирми, които ползват електронните услуги на НАП, да актуализират браузъра си (софтуера за разглеждане на информация в интернет), като инсталират на компютъра последната му версия.

За повишаване на сигурността в обмена на данни между приходната агенция и клиентите и допълнителна защита на информацията от 17 февруари 2020 г. всички електронни услуги, предоставяни от Националната агенция за приходите, ще бъдат достъпни само, чрез използването на криптографски транспортен протокол, версия 1.2 (TLSv1.2.). Този протокол се поддържа от новите версии на най-популярните браузъри, но невинаги се поддържа от по-стари версии на браузъри и операционни системи.

За безпроблемно използване на е-услугите на НАП след 17 февруари са необходими: компютър с операционна система, която е в поддръжка от производителя, с коректно инсталиран софтуер за работа с електронен подпис – Windows 8; 8.1 (преустановена стандартна поддръжка на 9 януари 2018 г. с налична разширена поддръжка до 10 януари 2023 г.); Windows 10 (32bit и 64bit), Linux (32bit и 64bit) или OSX (64bit); Web браузър: Internet Explorer/Edge, Google Chrome или Mozilla Firefox в актуални версии, поддържащи TLS 1.2; Java, версия 8. х.

Старият Windows XP не се поддържа от производителя от доста години и затова последните версии на браузърите може да не тръгнат на него. На 14 януари 2020 г. Microsoft спира поддръжката и на Windows 7, което означава, че всеки компютър с нея ще продължи да работи, но ще стане по-уязвим към рисковете за сигурността и различни вируси, защото вече няма да получавате актуализации на софтуера. На Windows 7 може да бъдат инсталирани последните версии на браузърите, което ще позволи ползването на електронните услуги на НАП. Но не са изключени и някакви затруднения.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.