Нов фонтан грейна в центъра на голямо пловдивско село

 

Нов фонтан грейна в центъра на най-голямото село в Община Раковски – Стряма, а атрактивното водно съоръжение бе осветено и благословено от свещеника в местната църква отец Красимир. Фонтанът струва 22 000 лв. и бе изграден с пари от бюджета на Община Раковски и дарители. „Това е една моя отдавнашна мечта, която най-накрая се сбъдна“, призна кметът на Стряма Васил Черпелийски. Той е провел референдум с жителите на селото относно използването на средствата, като обясни, че за ремонт на улиците в Стряма са недостатъчни, затова са взели решение да доразкрасят центъра.

Кметът на Стряма похвали добрите практики на децентрализация на бюджетите в Община Раковски. „Всички приходи от продажба на земя остават за селото , а не потъват в общинската хазна. Когато е добро взаимодействието между селския кмет и кмета на общината, резултатите са видими. А това се оценява и от жителите на Стряма", допълни Васил Черпелийски и припомни колко хубави неща са се случили в селото само за няколко години - нов център с площад, цветни алеи, детска площадка, велоалея.

Направата на велоалеята беше заложена в предизборната програма на кмета на Община Раковски Павел Гуджеров. Проектът е на стойност 130 000 лв., а дължината на велосипедната алея е 314 м. Следващия месец в Стряма ще бъде открита сградата за новата яслена група в детска градина „Радост”, на която първата копка бе направена през пролетта на тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони