НОИ и МВР са провели съвместна операция в ТЕЛК-Ловеч

СНИМКА: Архив

Съвместна операция на Главна дирекция "Национална полиция" и представители на НОИ и ОД на МВР в Ловеч е извършена за нарушения в ТЕЛК на територията на областта, съобщава БТА.

Образувани са четири досъдебни производства и работата по тази линия продължава, съобщи на традиционен месечен брифинг заместник-директорът на ОД на МВР - Ловеч, комисар Цветозар Цанков.

Операцията е била в началото на февруари. При нея са били установени документни престъпления, в които има завишаване на процента на инвалидност, с цел получаване на средства от НОИ. Обхванат е голям период от време.

Директорът на областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Милен Маринов заяви, че след приключване на операцията ще бъде направен анализ за цялата област и след това ще се пристъпи към конкретни действия и мерки относно всички лица, които получават неправомерно доходи.

"Сериозно сме се активизирали по линия на икономическа престъпност, тъй като генерира много средства, особено ТЕЛК-овите решения", добави старши комисар Маринов.

Коментари

Задължително поле