Няма да убият кучето на Ален Делон, както той пожела приживе

Домашното куче на Ален Делон Лубо няма да бъде свалено и погребано с филмовата звезда, както той искаше приживе. Това съобщиха от фондацията на Бриджит Бардо след протеста на активисти, защитаващи правата на животните.

Делон, който почина в неделя на 88-годишна възраст, каза, че иска белгийският малиноа да бъде евтанизирана и погребана с него. Но фондацията на името на бившия филмов идол Бардо цитира семейството на Делон, че желанието няма да бъде изпълнено.

„Не се тревожете за Лубо“, каза фондацията в публикация в платформата за социални медии X. „Много от вас ни изпратиха съобщения относно съдбата на Лубо. Той има свой дом и свое семейство“, потвърди семейството на Ален Делон. Те ще се погрижат за него.

Делон обяви през 2018 г., че иска да бъде погребан с кучето.

"Той е моето куче в края на живота. Белгийска овчарка, която обичам като дете", каза Делон пред списание Paris Match. „Ако умра преди него, ще помоля ветеринаря да ни пусне да си отидем заедно. Той ще го инжектира, така че да умре в ръцете ми Предпочитам това, отколкото да знам, че ще бъде оставен да умре на гроба ми с толкова много страдание.“

Лубо беше сред имената, посочени в изявлението на семейството на Делон, чрез което бе съобщено, че звездата е починала.

„Ален Фабиен, Анушка, Антъни, както и Лубо, с дълбоко прискърбие ви съобщават за смъртта на своя баща“, се казва в изявление на децата на актьора.

Двама от синовете на Делон публикуваха в социалните медии във вторник за първи път след смъртта. Антъни Делон публикува три снимки на баща си в младостта му със съобщението „RIP Papa“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица