Няма опасност от замърсяване на питейната вода на Брегово, обявеното бедствено положение остава в сила

Към момента няма опасност от замърсяване на питейната вода на Брегово, заяви управителят на Видинска област Албена Георгиева след извънредно заседание на кризисния щаб. Обявеното бедствено положение обаче остава до нормализирането на обстановката, предаде БНР.

Няма повод за притеснение относно качеството на питейната вода в Брегово. Хората трябва да са спокойни. Това каза областният управител Албена Георгиева, която по-рано днес посети пограничния град във връзка с обявеното тази сутрин бедствено положение, заради притеснение, че питейната вода може да е замърсена с тежки метали заради залетите от Тимок водоизточници:

"Беше ни докладвано от представители на ВиК Видин, че опасност от замърсяване на питейната вода за момента няма. Има помпена станция, която е в близост до залетите площи, но към нея е прекъснато електроподаването. Вода към населението се подава от помпена станция "Брегово 1“. Тя работи, така че на този етап няма никакво притеснение за населението".

Служители на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ във Видин са извършили оглед на дигите на река Тимок край Брегово. Набелязани са критичните участъци, като е разширен процепът в една от тях за по-бързо оттичане на водата обратно в Тимок. След като премине проблемната ситуация, от Напоителни системи ще предприемат мерки за заздравяване на дигите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България