Обвинен за трафик на бежанци спечелил поръчка да вози мигранти за 200 000 лв., МВР обеща проверка

Обвинен за трафик на бежанци спечели обществена поръчка да вози легално мигранти. Поръчката за близо 200 хил. лв. е възложена от Гранична полиция, твърди разследване на БТВ.

Договорът с управителя на фирмата "Еделвайс 0707" Григор Григоров за наемане на автобус за превоз на мигранти е подписан лично от директора на службата главен комисар Антонио Ангелов в началото на тази седмица.

Само месец по-рано, когато е била в ход процедурата за избор на изпълнителя на обществената поръчка, 34-годишният Григоров, е задържан от полицията в Бургас.

Униформените са го хванали в момент, в който е превозвал 65 чуждестранни граждани, сред които и деца. Нелегалните мигранти били от Афганистан и Ирак.

Парадоксално е, че автобусът, с който по документи ще трябва да извозва мигранти към бежанските центрове по спечелената обществена поръчка, в момента се намира на паркинга в полицията в Царево.

От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че по разпореждане на ръководството на МВР започва обстойна проверка и преглед на процедурата по сключен договор за наемане на автобус за транспортиране на незаконно преминали лица и задържани лица във вътрешността на страната.

 

Коментари

Задължително поле