Обезопасяват рисков пътен участък във Варна

На гумения завой в кв. "Виница" често стават катастрофи.

Спрени на уличните платна коли блокират градския транспорт 

Опасен пътен участък в кв. „Виница“, познат на варненци като гумения завой, ще бъде обезопасен с мантинела. Това реши Общинската комисия по безопасност на движението, председателствата от заместник-кмета Илия Коев. В района трябва да се опресни хоризонталната маркировка и да се подкастри растителността, а изпълнението на мерките е възложено на администрацията на район „Приморски“.

По предложение на Общинска полиция комисията гласува още да бъдат поставени знаци за забрана и престой на автомобили на ул. „Мир“ към стария хлебозавод, тъй като возилата пречат на автобусите на градския транспорт.

Идентична е картината на улиците „Евлоги Георгиев“ и „Дубровник“, където в сутрешния час пик платната са задръстени от коли на родители, изпращащи децата си на училище и детска градина. Разминаването на автобусите в тези райони на практика е невъзможно, отчетоха членовете на комисията. Предстои те да разгледат и предложение за обезопасяване на зоната около спирката пред IV Езикова гимназия и Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии. След края на часовете там се струпват множество ученици, което създава предпоставки за инциденти.

От комисията припомнят на гражданите, че нерегламентираното паркиране и спирането за кратко на уличното платно подлежат на санкции.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони