Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

Обирът на сребро и пари от сградата на Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация. Няма иначе от къде да знаят апашите пътя, по който са минали, за да стигнат толкова бързо до касите, където са съхранявали конфискуваните ценности. Това е първата версия, по която работят криминалистите и разпитват служители на охранителната фирма, както и служители на митницата.

Добре планираният и организиран обир става в тъмните часове в събота. Сградата на митницата се намира в промишления район извън Благоевград. Там през почивните дни е безлюдно. Митницата се охранява от СОТ и жива охрана от частна охранителна фирма.

По първоначална информация крадците са прескочили оградата, след което са влезли в двора на митницата. Оттам, за да стигнат до сградата, те са се качили по аварийна противопожарна стълба.

Влезли са вътре през прозорец на третия етаж, който е бил отворен. Знаели са в кое помещение се съхраняват веществените доказателства и по коридор са стигнали бързо до стаята, където е имало две метални касети. Крадците предварително са носели ъглошлайфи и с тях са разразяли касетите.

Взели са сребърни накити и пари около половин милион във всякаква валута. Те са били събирани с години в касетите при конфискация. Среброто и парите са били веществени доказателства по водени дела за контрабанда.

Нощните пазачи нищо не са видели, а СОТ не се е задействал, което е странно, казват криминалистите.

По време на бягството крадците са разпилели част от плячката в двора на митницата. Сребърни накити са били пръснати в голям радиус, докато са бягали. Събрани са около два килограма сребро.

Все още се издирват дръзките апаши, а прокуратурата обяви, че ще даде конкретна информация на по-късен етап.

Коментари

Задължително поле