Камери в кафенетата също заснели предаването на подкупа

Заседанието на КСНС при Румен Радев през обектива на “Труд”

Говорител на ЕК: Срещата в София е много важна за бъдещето на Балканите

Колежки на ранената полицайка: Не се страхуваме!

Концесионерът “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“: Очакват се над 5 млн. пътници на морските летища за 2018

“Левски” осъди остро инцидента с полицайката

Министър Петкова: Централите, които работят на въглища, ще трябва да кандидатстват за дерогация

МВР и ММС обсъдиха предприемането на общи мерки срещу вандализма по време на футболни мачове

Германия е готова да приеме още 10 хил. бежанци от Северна Африка и Близкия Изток

Отмениха 13-годишна присъда за мъж, нарязал жена с резачка

Нов магазин на NET1 отвoри врати в Младост 3 Петър Ризов-управител на NET1: „Искаме да сме приятели и партньори – задълго!“

Училища, детски градини и граждани в надпревара за най-красиво дворно пространство

Повторен оглед в общината в „Младост“, кабинетът на Иванчева не е запечатан (СНИМКИ)

Цар Симеон II посети профилирана гимназия “Иван Сергеевич Аксаков” в Пазарджик

Деси Радева: Дай да палим гумите и към Хавай

Областната организация на Жени ГЕРБ в Търново отчете дейността си за година

Областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ във Велико Търново Цветанка Недева представи отчет на работата за едногодишен период от октомври 2016 г. През последната година усилията на дамите са били насочени главно в областите социални дейности, здравеопазване, образование, екология, благотворителност, култура.

На събранието присъстваха  областният управител проф.Любомира Попова и заместничката й инж. Детелина Борисова. Присъстваха общинските координатори и членовете на областното ръководство, сред които и зам.-кметът на Г. Оряховица Йорданка Кушева.

„В подготовката и изпълнението на мероприятията имахме активно сътрудничество със структурите на МГЕРБ и СГЕРБ, както и подкрепата на кмета на Велико Търново Даниел Панов и другите кметове от областта“, коментира Цветанка Недева.

Сред най-активните структури на ЖГЕРБ в региона са били тези в Горна Оряховица, Павликени и Свищов, стана ясно по време на събранието.

Адмирации от всички присъстващи получиха усилията на дамите в Павликени за съхраняване на традициите и непрестанната подкрепата на самодейни състави. Едно от най-впечатляващите събития в Павликени е станалият вече традиционен фолклорен празник „Битова вечер“, организиран от ГЕРБ и събиращ повече от 200 участници от цялата община. Наред с редовните дарения за пенсионерски клубове, училища, читалища, детски градини и семейства в нужда, дарение е направено и на Историческия музей в града, който благодарение на председателя на Общинския съвет Ваня Антонова вече разполага с нови пейки и манекени за експониране на народни носии.

През последната година ЖГЕРБ – Павликени са организирали поредица специализирани семинари, свързани с възпитанието на децата, общуването с тях, тяхното психическо здраве и справянето с агресията сред подрастващите. Проведени са беседи в пенсионерски клубове на тема „Възможностите да бъдем щастливи и в периода на третата възраст“.

Подкрепа за редица младежки начинания са оказали дамите от ЖГЕРБ в Г. Оряховица, отчете общинският ръководител Йорданка Кушева. Парична помощ за Литературен клуб „Калиопа“ е позволила отпечатването на сборник с художествени творби, а със съдействието на дамите са ушити костюми за ученическа театрална възстановка на епизода „Радини вълнения“ от романа „Под игото“.  В навечерието на 24 май горнооряховската структура на Жени ГЕРБ е подарила на общински библиотеки и училища томове с творби на акад. Антон Дончев. Спортни празници за потребителите на социални услуги в общината са сред другите инициирани от ЖГЕРБ прояви. По думите на Йорданка Кушева фактът, че две дами са избрани за народни представители е показателен за добрата работа на организацията в региона, а преизбирането на Клавдия Ганчева за втори мандат е високо признание за горнооряховската структура.

С депутатите Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева дамите обсъдиха параметри от приетия на първо четене национален бюджет, като изразиха задоволство от 4-процентния икономически ръст, който е факт, благодарение доброто управление на правителството на премиера Борисов. Бюджетът за следващата година е балансирано разпределен и с 2.5 милиарда повече, като е най-социалният бюджет от много години насам, категорични са народните представители Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.