Мечката слезе в Сопот Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на животното

107 хил. кв. м нови офиси са завършени до средата на 2019 г.

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Изложба на канарчета в Бургас

Министър Петков: Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен

По-висока смъртност сред мъжете в Шуменско Спад на починалите деца до 1 г.

Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Областната организация на Жени ГЕРБ в Търново отчете дейността си за година

Областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ във Велико Търново Цветанка Недева представи отчет на работата за едногодишен период от октомври 2016 г. През последната година усилията на дамите са били насочени главно в областите социални дейности, здравеопазване, образование, екология, благотворителност, култура.

На събранието присъстваха  областният управител проф.Любомира Попова и заместничката й инж. Детелина Борисова. Присъстваха общинските координатори и членовете на областното ръководство, сред които и зам.-кметът на Г. Оряховица Йорданка Кушева.

„В подготовката и изпълнението на мероприятията имахме активно сътрудничество със структурите на МГЕРБ и СГЕРБ, както и подкрепата на кмета на Велико Търново Даниел Панов и другите кметове от областта“, коментира Цветанка Недева.

Сред най-активните структури на ЖГЕРБ в региона са били тези в Горна Оряховица, Павликени и Свищов, стана ясно по време на събранието.

Адмирации от всички присъстващи получиха усилията на дамите в Павликени за съхраняване на традициите и непрестанната подкрепата на самодейни състави. Едно от най-впечатляващите събития в Павликени е станалият вече традиционен фолклорен празник „Битова вечер“, организиран от ГЕРБ и събиращ повече от 200 участници от цялата община. Наред с редовните дарения за пенсионерски клубове, училища, читалища, детски градини и семейства в нужда, дарение е направено и на Историческия музей в града, който благодарение на председателя на Общинския съвет Ваня Антонова вече разполага с нови пейки и манекени за експониране на народни носии.

През последната година ЖГЕРБ – Павликени са организирали поредица специализирани семинари, свързани с възпитанието на децата, общуването с тях, тяхното психическо здраве и справянето с агресията сред подрастващите. Проведени са беседи в пенсионерски клубове на тема „Възможностите да бъдем щастливи и в периода на третата възраст“.

Подкрепа за редица младежки начинания са оказали дамите от ЖГЕРБ в Г. Оряховица, отчете общинският ръководител Йорданка Кушева. Парична помощ за Литературен клуб „Калиопа“ е позволила отпечатването на сборник с художествени творби, а със съдействието на дамите са ушити костюми за ученическа театрална възстановка на епизода „Радини вълнения“ от романа „Под игото“.  В навечерието на 24 май горнооряховската структура на Жени ГЕРБ е подарила на общински библиотеки и училища томове с творби на акад. Антон Дончев. Спортни празници за потребителите на социални услуги в общината са сред другите инициирани от ЖГЕРБ прояви. По думите на Йорданка Кушева фактът, че две дами са избрани за народни представители е показателен за добрата работа на организацията в региона, а преизбирането на Клавдия Ганчева за втори мандат е високо признание за горнооряховската структура.

С депутатите Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева дамите обсъдиха параметри от приетия на първо четене национален бюджет, като изразиха задоволство от 4-процентния икономически ръст, който е факт, благодарение доброто управление на правителството на премиера Борисов. Бюджетът за следващата година е балансирано разпределен и с 2.5 милиарда повече, като е най-социалният бюджет от много години насам, категорични са народните представители Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.