Областният управител участва в церемония по връчване на дипломите на абсолвентите юристи на ВТУ

Областният управител инж. Николай Йоцов участва в тържествената церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от Юридически факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Той се обърна към студентите с думите: „Убеден съм, че за да стигнете до този прекрасен ден, вашите преподаватели и вие сте вложили неимоверни усилия, но искам да ви кажа, че това е половината от работата, която е трябвало да свършите. Другата половина ви предстои.

Сега ще се срещнете с най-големия учител - животът. Той е изпълнен с безкрайно многообразие на теми и казуси, които вие трябва да решавате, използвайки това което сте постигнали да този момент. Ще използвам и една по-стара дума, днес нашето общество е петимно за справедливост. Вие сте тези, които можете да изградите тази справедливост. Разчитаме на вашата смелост и на вашата креативност.

Не напускайте България, останете тук, работете така, че и вашите деца да останат тук. Работете така, за да се гордеете, че сте българи. Знам, че ще ви е трудно, но разчитаме на вас." - каза областният управител. Инж. Николай Йоцов бе поканен да връчи и част от дипломите на завършващите студенти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование