Влаковете в Германия спряха заради стачка

Тереза Мей отмени гласуването на споразумението за Брекзит

Столичната пожарна провежда тактическо учение тази вечер

Пожар пламна в кооперация в Благоевград, две жени са пострадали

Наш рефер в групите на Шампионска лига

Иванчева към Ваклин: Я подгответе е’но дарение (СТЕНОГРАМИ ОТ СРС)

Ученици от Горна Оряховица се запознаха с най-новите технологии в медицината

Марая Кери пусна палаво коледно видео

Божинов: Биляна ме направи мъж

Поскъпва двойно разходката в зоопарка на Варна Входът за най-малките остава безплатен

Движението по магистрала „Тракия“ при 89 км в посока София е само в активната лента

„отГОворните“ дариха дрехи на три социални центъра

Не футбол, а война

Депутатът от БСП Явор Божанков: Отклоняването на трасето на АМ „Русе-Велико Търново“ на 40 км е предателство към общини Горна Оряховица и Лясковец

Клиентите на А1 вече могат да заплащат покупки от App Store и iTunes с месечната си фактура

Обновяват Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени с близо 1 млн. лева

Започва ремонтът на учебната сграда и работилницата на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени. Договорът за инженеринг, включващ проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор по време на строителството беше подписан от кмета инж.Емануил Манолов и Владислав Василев, изпълнителен директор на фирма „БКС-Горна Оряховица“ АД, които спечелиха търга. Целта на поръчката е изготвяне на работен проект, изпълнение на мерки за енергийна ефективност и обновяване на учебна сграда и учебна работилница на ПГАТ „Цанко Церковски” Павликени.

С изпълнението на инженеринга ще бъдат проектирани и изпълнени всички енергоспестяващи мерки, предписани като задължителни и препоръчителни за сградите, в резултат на което в двете сгради ще се постигне клас на енергопотребление „В”.

Ще бъдат изпълнени мерките по конструктивно възстановяване чрез усилване, предписани като задължителни и препоръчителни в техническите обследвания на сградите и мерките за подобряване достъпа за лица с увреждания до сградите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания.

Дейностите се реализират по проект „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ „Цанко Церковски“ чрез подобряване на образователната инфраструктура“. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.Общата цена за изпълнение на договора е 902 660,00 лева без ДДС.

„Според заложеното в проекта, в двете сгради ще бъдат подменени дограмите с PVC, външните стени ще бъдат топлинно изолирани с топлоизолационна система тип EPS с дебелина 80 мм, топлинно изолиран ще бъде и покривът. В училището ще бъдат монтирани кондензен котел, помпена група, буферен съд, събирателни и разпределителни колектори, спирателна и регулираща арматура за отоплителната система. Ново котелно помещение ще бъде обособено в сутерена на сградата, а отоплителната инсталация в учебните зали ще бъде обновена. Ремонтни работи се предвиждат по покрива и по водопроводната и канализационната инсталация в съответствие с предписаното в техническия паспорт на сградата. Санитарното оборудване в цялата сграда ще бъде подменено с ново, както и ще бъдеобособен санитарен възел за лица с увреждания, информираха от кметството в Павликени.

В школото ще бъде изградена и пожароизвестителна система.Изцяло нови електрически и комуникационни инсталации ще бъдат изпълнени в сградата – силова, осветителна, за кабелна телевизия, за озвучаване и оповестяване, за интернет, а всички съществуващи електрически табла ще бъдат подменени с нови. Осветителните тела ще бъдат подменени с енергийноефективни. Планирана е и нова вентилационна инсталация за кухнята на ученическата столова с цел подобряване условията на труд на персонала.

Срокът за цялостно изпълнение на поръчката е до 300  календарни дни от датата на сключване на договора.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.