Образователна поредица разказва на децата на музикалната индустрия

Защо музикалната индустрия прилича на палто и какво е общото между една песен и глава лук? Трябва ли ти екип, освен армия последователи в социалните мрежи, за да станеш звезда? Колко е важно да си в час с правата си, за да стане твоето изкуство кариера? Това са част от въпросите, чиито отговори очакват малки и големи бъдещи творци в първата по рода си поредица уроци за света на музикалната индустрия, създадена у нас от платформата Уча.Се и Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП).

„Образованието е силата, която има потенциал да променя света и да ни прави по-добри – това е споделеното ни кредо с Уча.се. Сбъднахме мечтата си да влезем в дигитален диалог с децата и да заговорим с тях на един разбираем език по сложните теми на интелектуалната собственост. А светът на музикалната индустрия и авторските права получи нов забавен прочит, който, надявам се, ще се хареса и на деца, и на родители.“, коментира изпълнителният директор на БАМП Ина Килева.

„С партньорството си с БАМП и поредицата видео уроци целим да запознаем учениците с най-важното от музикалния бизнес и да ги мотивираме да се доближат още повече до изкуството, да го опознаят и използват за себеизразяване, да бъдат креативни и развити личности. Искаме да им вдъхнем смелост да преследват мечтите си и да вярват, че талантът им може да се превърне в успешна кариера и трудът на творците трябва да бъде ценен и уважаван.“, коментира основателят на Уча.се Дарин Маджаров.

Първото видео от поредицата вече е във фейсбук страницата на Уча.се, а следващите три понеделника ще има нови анимирани уроци с гласа на Симеон Колев от „БГ Радио“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура