Обучаваха горски на педагогика

Парка до община Върбица беше избран като място за обучение на горски и деца

Шуменската община Върбица стана домакин на обучение по Горска педагогика за два дни тази седмица. Инициативата е на Североизточното държавно предприятие/СИДП/ и се реализира с подкрепата на община Върбица, СУ "Св.Паисий Хилендарски" и местното Горско стопанство.

В обучението участваха служители от всички горски и ловни стопанства на СИДП, а техни лектори бяха изявени специалисти от страната. Целта е горските специалисти да могат да работят и с деца, да организират игри за тях и да им преподават всичко интересно за горските обитатели и растителност.

70 деца от върбишкото училище играха и учиха заедно с горските. Малките ученици имаха възможност да се запознаят с основните растителни видове в региона и животните в българските гори.

Занятия по Горска педагогика за първи път се провеждат преди 20 г. в Австрия и Германия. През 2018 г. около 100 обучени горски педагози ще се занимават с децата в страната, като една четвърт от тях ще са са служители на СИДП.

Обучението по Горска педагогика ще има и втори модул, кото може да се проведе отново във Върбица, каза кмета на общината инж.Мердин Байрям, който е възпитаник на Лесотехническия университет в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини