Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Новото чешко правителство загуби вот на доверие в парламента

Васил Велев: МВР е префинансирано, заплатите там не са толкова ниски, колкото казват

Звънят от остров в Атлантика

Пощальон влезе в затвора, открили 19 000 писма в дома му

Отпада идеята за двойно по-скъпа синя зона в София (обзор) Ще се забранява влизане в центъра на града според номерата на автомобилите

Опашки от тирове на Калотина, Капитан Андреево и Дунав мост

Австралия обяви конкурс за спасяване на Големия бариерен риф Дава 2 млн. канадски долара награда

Валери Симеонов: Протестите против втори лифт в Банско са част от предизборна кампания

Прищина: Сърбия да не използва за политически цели убийството на Оливер Иванович

Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Борисов ще участва на форума в Давос

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Пускат държавен дълг с рекорден срок от 25 г. На инвеститорите ще бъдат предложени книжа за 100 млн. лв.

Община Благоевград с пореден спечелен проект „Пространство за равен шанс“, обхваща и малките населени места

Управляващият орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ одобри проект за подобряване на социалните услуги на територията на града и малките населени места в община Благоевград. Той е насочен към осигуряване на възможност за трудова реализация на хора с увреждания и техните семейства. Акцентът е поставен върху подкрепа не само за хората от Благоевград, а и за тези, които живеят в малките населени места на общината.

Чрез реализацията на проекта, ще бъде осигурена заетост на 20 души с увреждания. За целта ще бъдат адаптирани и оборудвани работни места в кметствата на села в община Благоевград, както и ще бъде осигурен специализиран транспорт от и до работното място. Проектът е на  стойност 248 295.56 лв. Той е с наименование „Пространство за равен шанс“ по Процедура № BG05M9OP001-2.005, „Активно включване“.

Водеща организация по проекта е Община Благоевград, като дейностите ще се реализират в партньорство със Сдружение „Асоциация за европейското развитие на българското село“. Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца.  Той е насочен към осигуряване на възможност за трудова реализация на хора с увреждания и техните семейства. Акцентът е поставен върху подкрепа не само за хората от Благоевград, а и за тези, които живеят в малките населени места на общината. Ще бъде осигурена заетост на 20 души с увреждания. За целта ще бъдат адаптирани и оборудвани работни места в кметствата на села в община Благоевград, както и ще бъде осигурен специализиран транспорт от и до работното място.

Проект „Пространство за равен шанс“ предвижда още реализиране на комплексни дейности за мотивиране и насърчаване на участието на пазара на труда на хора, полагащи грижи за свои близки. За тях ще бъде осигурено безплатно трудово-правно консултиране, медицинска, социална, образователна и психологическа подкрепа.

В проекта има предвидени средства за създаване и функциониране на различни ателиета, в които деца с увреждания ще могат да се включват в различни занимания, съобразно специфичните си нужди.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.