Продължават опитите за имейл измами от името на ЕНЕРГО-ПРО

Пловдив посреща водещи учени по тумори на таз и рамо от Италия и България

Община и КАТ взеха крути мерки след смърт на студентка на кръстовище в Благоевград

93-годишна загина при пожар в Търговище 9 станаха жертвите на огъня в областта тази година

ВТУ ще си сътрудничи с Института за публична политика

55% увеличение на продажбите на нови коли в България

Коледен базар в Монтана помага на 4 годишно момче да проходи

Благодарение на Марешки Народното събрание отхвърли ветото на президента върху мораториума за нови лекарства

Live След като от БСП прочетоха писмо на онкоболна Цветанов: Трябва ли Рашидов и Фандъкова също да разкажат след Стефан Данаилов Ламбо: Другарю Цветанов, не съм употребен. Вежди: Не си играйте с болестите

Израел затвори граничните пунктове с Ивицата Газа

След публикация на "Труд" ГЕРБ отрича кабинетът да е развързал кесията

Васко Кръпката забавлява децата на Благоевград с „Приказка за блуса и рокендрола“

Салма Хайек обвини Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

Спипаха на свобода горнооряховчанин с влязла в сила присъда

Над 6700 рохинги са били убити за един месец след избухналото насилие в Мианмар

Община Горна Оряховица ще си сътрудничи с Национален младежки форум

Споразумение за партньорство подписаха Община Горна Оряховица и Национален младежки център – София. Това стана по време на среща във Велико Търново, провела се под домакинството на кмета на старата столица инж. Даниел Панов. Основна тема на срещата бе развитието на младежката политика на местно ниво. Представени бяха дейността и основните цели на национален младежки форум, както и проектът „Насърчаване на включването на младите хора и младежките организации в процеса на формулиране на политиките и вземане на решения съвместно с институциите на местно, регионално и национално ниво”.

На срещата присъстваха представители на Управителния съвет на Национален младежки форум, на общини, младежки медиатори и активни местни младежки организации. Община Горна Оряховица бе представена от заместник-кмета Йорданка Кушева и Милена Николова – директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”.

В подписаното споразумение за партньорство е записано, че Националния младежки форум ще продължи да работи с младите хора и младежките организации за развиване капацитета на младежкото представителство и младежкото включване при вземане на решения, както и да изпраща актуална информация на Общината за развитието на младежката политика и младежкото овластяване. Община Горна Оряховица от своя страна ще работи за включване на младите хора в процеса на взема на решения, чрез участие на младите хора в различни дискусии, работни групи, комисии и други форми, свързани с управлението на Общината и нейните ресурси. Общинското ръководство ще работи и за синхронизиране на младежката политика, младежкото включване и младежкото овластяване с други общини в България.

По време на срещата във Велико Търново заместник-кметът Йорданка Кушева представи пред присъстващата аудитория сформирания в Горна Оряховица Общински консултативен съвет по въпросите за младежта към Кмета на Общината. С дейността си консултативният съвет ще подпомага Кмета при провеждане на общинската политика за младежта. Младежкият консултативен съвет е сформиран с решение на Общинския съвет и в състава му влизат представители на институции, младежки и неправителствени организации. Съветът ще участва също и в обсъждането на въпроси, свързани с финансирането на младежките инициативи и ще координира и съдейства за изпълнението на проекти, свързани с младежката политика на национално и регионално ниво.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.