17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Община Елена спечели социален проект за половин милион лева в полза на хора с увреждания

Приключва в края на септември един значим социален проект на община Елена, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси – 2014-2020 г. В тази връзка се проведе заключителната пресконференция, на която бяха представени резултатите от успешното му реализиране и ползите за хора с увреждания и техните семейства, и за лица на възраст над 65 години с ограничени възможности за самообслужване.

Проектът „Община Елена с грижа и подкрепа за независим живот“ стартира на 1 март 2016 г. и в продължение на 19 месеца бяха предоставени услуги на 136 потребители и се осигури заетост на безработни лица в трудоспособна възраст. 53 лични асистенти, 7 домашни помощници, медицинска сестра и психолог бяха в услуга на хора в неравностойно положение в общината. Наетите лични асистенти и домашни помощници преминаха въвеждащо и надграждащо обучение, както и две супервизии. Изпълнението на проекта в рамките на процедурата „Независим живот” даде възможност в община Елена да се надградят постигнатите добри резултати по схема „Алтернативи“ – ОПРЧР 2007-2013, чрез по-широк обхват на дейностите в посока предоставяне на интегрирани социално-здравни услуги.

Със средства по проекта се извърши текущ ремонт, обзавеждане и оборудване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда, в т.ч. подкрепящи интегрирани междусекторни услуги.

Проектът бе обезпечен финансово с 482 449 лв., от които 410 081 лв. европейско и 72 367 лв. национално съфинансиране.

От 1 октомври потребителите продължават да ползват услугите до края на годината по силата на постановление на Министерския съвет, с което се осигурява и устойчивост на проекта, а от 2018 г. очакването е услугите да станат държавна делегирана дейност.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.