Община Перник получи глоба заради замърсяването на река Струма

Община Перник

Община Перник ще бъде глобена заради замърсяването на река Струма, съобщи БТВ. Именно кмета на областния град подаде сигнал, че водата в реката е с необичаен цвят.

Миналата седмица река Струма край Перник беше оцветена в оранжево и кафяво. Веднага след това РИОСВ извършиха проверка на място, при която не бяха установени нарушения.

Преди три дни бе извършена повторна проверка и установено, че издадените предписания не са изпълнени от общината и затова тя е глобена.

„След подадения сигнал към екоминистерството и РИОСВ дойдоха много служби, подчинени на министерството, и не тръгнаха да търсят извършителя, а да накажат този, който сигнализира - немирният кмет трябва да стане по-мирен. Ако наистина бяха дошли да си свършат работа, щяха да направят една детайлна проверка и щяха да не избързват с тези констатации и наистина да разберем кой е извършителя. Няколко дни след това Ние имахме огромно запрашаване в града“, каза кметът на Перник по БТВ.

Според Станислав Владимиров екозвеното в Перник вече не съществува самостоятелно, а е слято с централното в София.

Екип на екоинспекцията е взел проби. Първоначалните данни показват, че всички показатели на водата са в норма. Детайлният анализ обаче ще бъде готов след около седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България