Община Шумен с приз за най-много инвестиции през 2017 г.

80 млн. лв. инвестирани в Индустриалния парк

Община Шумен получи почетен приз - кристален плакет за най-много инвестиции през 2017-та година на церемония, организирана от Българската агенция за инвестиции. Отличието бе връчено на кмета Любомир Христов във Военния клуб в столицата във вторник вечерта.

Наградата е в резултатите от проведения за 12-та поредна година конкурс, който отличава най-значимите инвестиционни проекти, реализирани у нас. Водещи критерии при определяне на победителите са обемът на инвестициите и броят на разкритите работни места.

Градоначалникът Христов благодари, че направеното от местната власт е забелязано. ДВ резултат на общите усилия на местната и държавната власт, и на активната съвместна работа с ръководството на Индустриалния парк в Шумен вече са инвестирани над 80 млн. лв. Двама от инвеститорите получиха от Министерството на икономиката удостоверения за инвеститор клас А. Общо 13 терена са предоставени за изграждане на нови производствени мощности. Очакванията ни са да бъдат разкрити над 1200 работни места, каза Христов.

Кметът добави още, че икономическото възраждане и индустриалното развитие на града прави Шумен един от най-добрите примери в страната за ползотворния диалог и сътрудничество между централната, местната власт и бизнеса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони