Община Шумен ще финансира младежки проекти

Младежки консултативен съвет ще бъде създаден в Шумен, обяви зам.-кметът Найден Косев. Снимка: Цветелина Георгиева

Община Шумен ще финансира проекти на младежки организации, които са полезни и осмислят свободното време. Миналата година кметството е подкрепило 7 инициативи на вокално-театрална формация, на скаутския клуб, на брейк формация, на неформална група „Безопасност в интернет“. Тази година кметството също очаква предложения до 10 март, а фондът е в размер на 10 000 лв.

Тази седмица ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между община Шумен и Националния младежки форум. Кметът Любомир Христов ще се срещне в петък с Управителния съвет на форума, който ще заседава два дни в града. Ще бъдат обсъдени възможностите за партньорство между общината и младежката структура, която обединява 41 активни организации от страната. Предстои в Шумен да бъде създаден Консултативен съвет за младежта. В общината има 12 организации на млади хора, както и много неформални структури, каза зам.-кметът по образование Найден Косев. Общината приема за реализация техни инициативи и тази година през юни най-мащабната културна проява е национален екорок фестивал, който ще продължи три дни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.