Запазваме номера при продажба на автомобила

Людмил Ангелов с почит към Рахманинов

Обезщетения само за изрядни фермери

Кола блъсна майка с бебе в количка на пешеходна пътека в София

Разходите за здраве увеличени с 44 на сто Живеем с 590 лв. на месец

Близките на Криси искат присъдата за убиеца да остане без промяна Мирно бдение преди заседанието на Апелативния съд в Бургас

ВМРО изкарват вандалите от гробищните паркове

Дават повече пари за кардиохирургия

Електронните търгове свалят цените на лекарствата

ВМА: Двамата български студенти, завърнали се от Китай, нямат коронавирус Изписани са от болницата

АПИ: 690 превозни средства са засечени без електронни винетки днес до 17 ч.

Министерството на правосъдието изпрати до ОАЕ искането за екстрадиция на Васил Божков

Електротабло предизвика пожар на Орлов мост

Газова бутилка се взриви в Поморие Пенсионерка се отърва на косъм

Неми филми и музика на живо в кино „Влайкова” Показват класически ленти от Германия

Общините харчат 52% от парите си за заплати Просрочените задължения на кметовете са 147,9 млн. лв.

София е сред общините – финансови отличници.

В най-добро финансово състояние са Пловдив, Панагюрище, Варна, София и Бургас

Над 52,3% от разходите на общините отиват за заплати и осигуровки, сочат данните на Министерството на финансите за първото тримесечие на годината. Делът на разходите за заплати се увеличава, като година по-рано е бил 49,55%. В периода от януари до март само 7,65% от разходите на общините са били за инвестиции. Това е подобрение спрямо същия период на миналата година, когато делът на инвестициите е бил 6,66%.

От Министерството на финансите следят състоянието на общините по редица показатели като финансова самостоятелност, инвестиционна активност, просрочени задължения, поети ангажименти и задължения за разходи. През първото тримесечие общините отличници по финансови показатели са Пловдив, Панагюрище, Варна, Столична община, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград и Добрич.

Просрочените задължения на общините към края на март са 147,9 млн. лв., като са формирани от 141 общини (53,2% от общия им брой). Над 46% (124 общини) завършват първото тримесечие на 2018 г. без просрочени задължения. Сравнено със същия период на миналата година, намаление на просрочените задължения отчитат 34,7% (92 общини), като общият размер на реализираното от тях намаление е 48 млн. лв. В същото време 55 общини (20,8% от всичките) увеличават просрочените си задължения в рамките на една година общо с 10,4 млн. лв.

Общинският дълг и общинските гаранции към 31 март възлизат на 1,253 млрд. лв. От тях 576,5 млн. лв. са вътрешен (46,5%), а 662,5 млн. лв. са външен дълг.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.