Общинска банка дава „Добро начало“ за студенти и докторанти

През учебната 2016/2017 г. в български висши учебни заведения са се обучавали над 243 000 студента, съгласно данни на НСИ. Всеки от тях трябва да планира средства не само за таксите за обучението, които често формират сериозна част от семейния бюджет, но и за други разходи като за наем, за издръжка и др. За да подпомогне студентите и докторантите, Общинска банка създаде специален потребителски кредит „Добро начало“.

Кредитът „Добро начало“ няма ограничения за степента и формата на обучение. Кредитоискателите могат да следват в предпочитаната от тях форма на обучение (редовно, задочно, вечерно или дистанционно), както и да се обучават в степените "бакалавър", "магистър" или "доктор" в съответните основни области на науката.

„Създадохме кредита „Добро начало“, за да подадем ръка на студенти и докторанти да изградят своето бъдеще. Студентският живот е вълнуващ, но освен с учене, той е свързан и с много финансови ангажименти, а понякога трудности. Искаме да дадем възможност на младите да се фокусират върху образованието си, те го заслужават“, коментира Иванка Попова, заместник-председател на УС на Общинска банка.

„Добро начало“ – кредитът на Общинска банка, може да се ползва не само за покриване на семестриалните такси по време на следването, но и за други разходи, свързани със студентския живот. Това включва разходи за закупуване на компютър, учебници, учебни материали, за издръжка, финансиране на студентски бригади, пътувания и други. Банката не изисква доказване на целевото изразходване на предоставените средства.

Лихвата по кредита е сред най-добрите на пазара – 6.9 %, за заеми в лева и в евро. Размерът на крадита е до 10 000 лева, а срокът за издължаване до 7 години. В допълнение, Общинска банка предоставя и различни бонуси на студентите, като включен частичен гратисен период до една година и безплатна застраховка „Живот“. Подробности за атрактивните условия на новия продукт могат да бъдат намерени на сайта на Общинска банка: www.municipalbank.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес