Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Тестват системата за електронни винетки в продължение на три дни

Калоян Паргов: Темата за дължимите обезщетения на тракийските българи продължава да е актуална

Обявиха в несъстоятелност охранителна фирма в Търново Работодатели в региона бавят заплати за близо 22 000 лева

В несъстоятелност е обявена охранителната фирма от Велико Търново „Зенит 21” ЕООД . Решението за това на Окръжния съд в старата столица е от 28 август. Това съобщи в сряда инж. Невена Стефанова , директор на Инспекцията по труда в старата столица.

Тя уточни, че считано от датата на вписване на съдебното решение в търговския регистър, работниците и служителите на фирмата получават право да претендират пред фонда „Гарантирани вземания при несъстоятелност на работодателя”. Срокът е тримесечен.

„Всички, подали жалби в Инспекцията по труда, ще бъдат информирани за това тяхно право. При нас жалбите са 15. По време на проверките ни във фирмата имаше над 40 души”, коментира инж. Стефанова.

Общо 418 еднодневни трудови договори са сключени през август от работодатели в сектора „Растениевъдство и животновъдство”. Контролните органи направиха 28 проверки. През май тази година бе направена законова промяна, която дава възможност трудовият договор за един ден да се сключва и за 4-часова продължителност.

Не са установени случаи през изминалия месец на незаконосъобразно наемане на непълнолетни лица без разрешение на Инспекцията по труда във Велико Търново. В периода постъпиха 12 искания за издаване на разрешение за работа на непълнолетни лица.

Забавени трудови възнаграждения в размер на 21 711 лева установиха през август контролните органи. След намесата им са изплатени 7 028 лева. През изминалия месец те са направили 119 проверки. От тях 23 са последващи, заради дадени предписания в предходни, а 29 са по повод постъпили сигнали от граждани, както и по инициатива на други институции.

Констатираните нарушения са 388, като 278 от тях са свързани с трудовите правоотношения на работниците и служителите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.