Обявиха новият губернатор на Търново за агент Арда

Снимка: Архив

Скандал разтресе областната управа на Велико Търново само часове след  като бе обявен новият губернатор. Информационните агенции в четвъртък тиражираха данни, че новоназначеният бивш управител Николай Йоцов има агентурно минало и е бил агент Арда.

Той е кандидатствал за народен представител от 4-ти Многомандатен избирателен район Велико Търново, в листата на ПП "Нова алтернатива". Лидер на тази партия е Николай Цонев - военен министър от правителството на Сергей Станишев. При парламентарния вот през 2013 г листата на "Нова алтернатива" е събрала 530 гласа във Великотърновска област.

Новият великотърновски губернатор е бил кандидат за общински съветник в старата столица с листата на БДЦ. Йоцов е бил втори в листата като е събрал 55 преференциални гласа.

"Ако не се бях явил на последните местни избори като кандидат за местен парламентарист, нямаше да разбера, че ми е било спретнато такова досие.Тогава изплува факта за явочна квартира, но дори и представа нямам за това. Категорично мога да заявя, че с мен никой от бившите тайни служби не е разговарял, нито пък аз съм написал и ред срещу друг човек", коментира пред репортер на "Труд" Николай Йоцов.

Той сподели, че е приел да оглави губернаторския пост след като му се обадили от кабинета на служебния премиер Огнян Герджиков. "Попитаха ме дали се наемам да бъда назначен на тази отговорна длъжност и дали имам управленски опит. През годините съм работил с много хора и затова приех предизвикателството", каза още Йоцов.

Той допълни, че в четвъртък свикал работещите в областната администрация и ги уверил, че няма да прави чистки и няма да се поддаде на никакъв натиск.

"След като пристигне заповедта ми за назначение, ще дам пресконференция, ще се представя и ще коментирам подробно информацията, която в момента се разпространява", увери Николай Йоцов.

Коментари

Задължително поле