Оглеждат оферти в повече квартали

Новото строителство променя облика на кварталите.

Новите сгради са предпочитани

Столичните квартали, към които купувачите проявяват интерес, се увеличават, коментираха брокери на имоти. Това основно се дължи на новото строителство. Жилищните сгради в районите по южната дъга на околовръстното шосе са много желани от купувачите. За това допринасят подобряването на инфраструктурата и на наличните удобства и услуги в тези райони. Квартали като Манастирски ливади, Витоша и др., са близо до планина Витоша, до центъра и до основни точки от града и затова са сред най-предпочитаните от купувачите.

От друга страна обаче, тече процес по засилен инвестиционен интерес към северните и западните столични квартали, където метрото дава значителни предимства, има налични терени и където има огромен потенциал за развитие на нови проекти. Това води до по-голяма склонност на купувачите да разглеждат все по-голям периметър от квартали, да дават шанс на нови райони с по-ниски цени на имотите. В резултат, кварталите, към които купувачите проявяват интерес, са доста по-разнообразни. А ръстът на сделките в даден район обикновено е движен от един или няколко големи проекта, даващи изцяло нов облик на квартала.

Кв. Витоша остава сред най-предпочитаните от купувачите заради близостта до централни булеварди, бизнес центрове, планина Витоша, както и заради предлаганите проекти за затворени комплекси с ниско застрояване. Сред желаните квартали са и Банишора, Манастирски ливади, Кръстова вада, Дианабад, Младост, Малинова долина, както и някои по-крайни квартали като Връбница.

Коментари

Задължително поле