Иван Гешев: Доказателствата на СГП за пробива в системата за случайно разпределение на делата ще бъдат публични

Муфлонче се роди в санданския зоокът

Свлачище затвори временно пътя между Асеновата крепост и село Лясково

Община Благоевград дари защитни костюми и шлемове на МБАЛ-Благоевград

9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус

Болницата в Белоградчик блокирана

Гърция пусна телефон за психосоциална подкрепа

Бургазлии ръкопляскат на медиците и на българите от балконите си Тони Димитрова занесе на пенсионер рисунки от внучетата му

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси приеха на второ четене актуализацията на държавния бюджет

Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени у нас

Тръмп заплаши с мита вноса на петрол, за да защити енергийните работници в САЩ

Задържаха мъж за убийство в Пазарджик

Излекуван от COVID 19: Мисля, че пипнах заразата в София, имахме сбирка на 7- ми март През цялото време е имал само един симптом - температура

Деница Сачева: Общините ще откриват допълнителни офиси на бюрата по труда

Даниела Дариткова: Решенията за мерките се вземат, като се гледа общият баланс

Ограничението на скоростта по магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора остава до края на септември

Ремонтът на АМ „Тракия“ от км 168 до км 208 – отсечката между Чирпан и Стара Загора – е сред приоритетите на АПИ и ще се търсят средства за изпълнението му. Това увери министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на редовния парламентарен контрол.

Регионалният министър Петя Аврамова в парламента. Снимка: Цветан Томчев

„Индикативната стойност за необходимите ремонтни работи по 40-километровата отсечка е около 60 млн. лв. Експертите от АПИ считат, че преди пристъпване към ремонта следва много ясно да се определи технологията и обхвата за неговото издържане, защото е необходим неотложен ремонт и на пътните съоръжения, които са в лошо състояние и са 7 на брой“, заяви Аврамова и посочи, че този ремонт не може бъде изпълнен бързо, защото е свързан с ограничаване на движението.

Тя припомни, че от 19 декември 2018 г. бе въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч. в участъка, като срокът за действие на заповедта изтича на 31 март. Той обаче ще бъде удължен.

„Безспорен факт е, че с въвеждане на ограничение на скоростта в този пътен участък пътнотранспортните произшествия чувствително намаляха. Заради това Областно пътно управление – Стара Загора е предложило ограничението на скоростта по АМ „Тракия“ от км 168 до км 208 да бъде запазено на 90 км/ч., като срокът на заповедта да бъде удължен до 30 септември 2019 г.“, каза Аврамова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Не знам дали произшествията са намалели, но в другия подобен участък до Леща Хан много народ „изгоря“ с по 300 лева глоба! А там условията са много по-добри от тези до Чирпан и позволената скорост може да е поне 100 км/ч, но както винаги у нас манджата се „пресолява“.

  2. Участъкът между 168 и 208 км е в това състояние от пускането му в експлоатация през 2006-2007 г.Защо не се предявиха претенции към строителите в гаранционния срок ,а сега ще се търсят средства за ремонт ?Има ли наивници да не разбират причината?

  3. В този участък проблемът е единствено в дясната лента (където минават претоварени тирове, за чието тегло никой не следи). За лявата лента няма никакъв проблем ограничението да е поне 110, а дори и да го няма, защото там няма такива изкопани кратери. А твърдението за намалени произшествия в този участък е абсурдно, защото като цяло там рядко е имало такива изобщо.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.