Елегантност и практичност Peugeot 508 SW е красиво комби със солидни възможности

Спипаха мъж и жена и мъж, задигнали портмоне с 500 лева в Павликени Посегателството е извършено във фризьорски салон

Министър Караниколов: Оттук нататък трябва да има широк диалог по отношение на „Пирин“

Загинаха памуковите семена, отнесени на Луната

Ивайло Иванов: Задържаните при гонката тази нощ са на 23 и 32 години, шофьорът на автомобила е избягал

Валери Симеонов за избора на самолети: Позорно и унизително е да промениш условията, за да угодиш на един от кандидатите

Йордан Цонев: ДПС ще продължава да настоява да премахне изискването за уседналостта за избори Искаме тя да има съвсем друг характер, какъвто има в ЕС, каза още депутатът

Къде се ходи да те оправят, за да не ти стърчи сутрин?

Честито за избора на F-16 и на Русия Докато чакаме новите изтребители от САЩ, ще плащаме на Кремъл стотици милиони. А можеше всичко да е различно

Рекорден брой туристи в Ню Йорк, 65.2 милиона души са го посетили

Тръмп ще представи в Пентагона новата американска стратегия за противоракетна отбрана

Температурите се покачват, очаква ни слънчево време

Сняг падна над Ерусалим, проливни дъждове в Газа

Обявиха грипна епидемия в Перник и Пазарджик

Търсят с кучета избягалия след гонката с полицаи край Стара Загора

Одобриха Областната стратегия за развитие в регион Велико Търново

Доклад за резултатите от извършена междинната оценка за изпълнението на Областна стратегия за развитие на област Велико Търново 2014-2020 бе представен в сряда по време на заседание на Областния съвет за развитие.

„Екипът от „Институт за управление на програми и проекти“, подготвил междинната оценка няма конкретни препоръки за промяна на съдържанието на стратегическата рамка на стратегията за развитие с хоризонт 2020 г. Докладът бе приет единодушно“, обясниха от областната управа.

По време на обсъждането е било посочено, че комплексът от изпълнени мерки и дейности по приоритетите за реализацията на стратегическите цели постига напредък в няколко основни области на въздействие. Това са икономически растеж и развитие на конкурентоспособността на стопанските единици,повишена социална сигурност, равнопоставеност и перспективност, изградена съвременни инфраструктура, висококачествени комунални услуги, съхранено и развито уникално културно наследство и околна среда и предприети мерки за добро управление, сътрудничество и междуобщинско коопериране.

Пред Областния съвет за развитие бе представено и предложението за нови райони от ниво 2 (NUTS 2) в Република България на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Като най-приемлив за Област Велико Търново се очертава Вариант -2.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.