Ози Озбърн закри музикалния фестивал Даунлоуд в Англия

Ози Озбърн изнесе грандиозно шоу, с което закри музикалния фестивал Даунлоуд в Англия, съобщи Контактмюзик.

Легендарният рокаджия доказа, че не трябва да бърза да се оттегли от сцената, след като за пръв път бе хедлайнер като соло изпълнител на фестивала. Ози вероятно е на последното си световно турне, но макар че скоро ще навърши 70 години, вокалите му са толкова впечатляващи, колкото са били в най-добрите години от кариерата му. С негов концерт бе закрит фестивалът за хеви метъл музика в Донингтън парк, графство Лестършър.

На сцената бе показана своеобразна ретроспектива на кариерата му като фронтмен на хеви метъл групата "Блек Сабат" и като соло изпълнител. Шоуто започна с представяне на снимки на младия Ози и на видео клипове, които го показват в различни етапи от кариерата му. Той носеше черна тениска и се появи гримиран на сцената. Акомпанираха му известни музиканти, като китариста Зак Уайлд и сина на изпълнителя на клавишни от групата "Йес" Рик Уейкман - Адам, който също свири на кийборд.

Ози призова публиката да бъде по-шумна, преди да изпълни песента "Bark at the Moon" от едноименния албум от 1983 г. След като в края на концерта зарадва феновете с изпълнение на "Crazy Train", той слезе от сцената, преди да се върне там, за да изпее на бис три песни - "Mama, I'm Coming Home", написана съвместно от починалия фронтмен на "Моторхед" Леми Килмистър, Зак Уайлд и продуцента Том Флечър, "Paranoid" и "Changes", изпълнявана често в дует с дъщеря му Кели Озбърн.

На музикалния фестивал Даунлоуд присъстваха над 100 000 фенове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес