Около 80 българи са блокирани в Рим заради отменен полет

Около 80 българи са блокирани в Рим заради отменен полет. Това каза българският консул в Рим Ермелина Пейчева. „Те са на авиокомпанията „Уизеър“, но има и някои останали от „Райънеър“. Бях останала с впечатление, че вчера „Райънеър“ е заминал целият, но се оказва, че не е така. Около 60 души са от „Уизеър“ и около 20 от „Райънеър“. Засега са преразпределени по хотели“, коментира Пейчева.

По думите й някои ще пътуват в сряда, други за петък са с резервация. „Хотелите на голяма част са покрити, но сега ми изниква проблем, че от „Райънеър“ са казали, че само два дни ще покрият хотела, а останалото трябва да се плати от пътниците. Ще помислим с какво можем да съдействаме. Причината за отменените полети са метеорологичните условия“, допълни Пейчева.

Тя уточни, че единият полет на „Уизеър“ е трябвало да излети тази сутрин от Рим за София от летище „Фиумичино“, а другият на „Райънеър“ е трябвало да излети вчера сутринта от летище „Чампино“. „Имаше останали българи и в Бари, но „Уизеър“ пратиха късен самолет и ги прибраха през нощта. Те вече са се прибрали. Не са ми се обаждали, значи всичко трябва да е наред“, каза още Ермелина Пейчева.

Коментари

Задължително поле