Мигранти нападнаха и раниха оперната дива Веселина Кацарова в Австрия

Веселина Кацарова

Оперната певица Веселина Кацарова е била нападната от арабски бежанци при опит да бъде ограбена в австрийския град Инсбрук, съобщи агенция АП, цитирана от БНР.

Майката на артистката, която живее със съпруга си в Стара Загора, потвърди инцидента, при който дъщеря й е получила нараняване на главата.

Оперната певица била в алпийския град за участие във фестивал за антична музика. На връщане от репетиция я нападнали двама арабски бежанци на видима възраст между 20 и 25 години. Те направили опит да измъкнат дамската й чанта, но като не успели, единият я блъснал, тя политнала и ударила главата си в стената на близката сграда.

Кацарова е била настанена и в болница, като изследванията не са потвърдили мозъчно сътресения. Сега тя се възстановява в дома си в Швейцария и заради инцидента е отложила участието си във фестивала.

Нападателите и досега не са заловени от полицията на Инсбрук. При подаването на жалбата полицаите казали на българското мецосопрано, че всеки втори ден има посегателства над жени на улицата.

Оперната дива е трябвало да вземе участие във "Фестивала на старата музика", но след нападението е отказала главната роля и се е прибрала у дома, съобщава австрийският "Ди Прессе".

Коментари

Задължително поле