Оперни шедьоври тръгват на голям екран у нас

Сезонът ще приключи на 8 юни с „Кармен”.

"Мадам Бътерфлай“ стартира световната поредица в България

Показват класически заглавия от най-големите световни фестивали

„Травиата“ с участието на Соня Йончева

На 6 април в България започва излъчването на първия сезон от световната поредица “Aria Опера в киното”, която среща любителите на високото оперно изкуство със спектакли от най-престижните оперни фестивали. Първият сезон ще предложи четири заглавия – "Мадам Бътерфлай“ (с участието на Барно Исматулаеа), „Травиата“ (с участието на Соня Йончева), „Турандот“ (с участието на Анна Нетребко) и „Кармен“ (с участието на Елина Гаранча) Всички прожекции ще бъдат с български субтитри и ще се излъчват в кина в цялата страна.

Сезонът ще стартира на 6 април с „Мадам Бътерфлай”. Представлението е от фестивала в Брегенц – “Опера на езерото”, и ще поднесе вълнуващата опера на Пучини в зрелищна постановка на вода.

На 20 април зрителите ще могат да гледат „Травиата” с участието на Соня Йончева, която влиза в ролята на обречената куртизанка Виолета Валери. Постановката е считана за “върха на италианската опера” и е от сцената на фестивала “Арена ди Верона”.

„Турандот“, с участието на Анна Нетребко

На 18 май ще можем да видим и чуем Анна Нетребко в „Турандот”. Това е последната опера на Пучини, която е и най-голямата и впечатляваща от творбите му - китайската ледена принцеса Турандот се впуска в отмъщение срещу мъжкия пол.

Сезонът ще приключи на 8 юни с „Кармен”, може би най-обичаната и най-изпълнявана хитова опера на всички времена. Прочутият режисьор Франко Дзефирели създава грандиозна постановка за фестивала „Арена ди Верона”, която включва стотици участници: солисти, хористи, детски хор, танцьори и статисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства