Организират Медена седянка в Елена

Община Елена, местното сдружение „Пчела“, Сдружението за биологично пчеларство и нарочно читалище „Напредък-Елена-1863“ са организатори на петия празник на меда и пчеларството в балканския град, който ще се проведе на 21 и 22 юли. За първа година в програмата е включено и фолклорно надиграване „Да се хванем за ръце и да тропнем ний хорце“.

То ще започне след официалното откриване на празника и освещаването на меда. Началото е от 10 часа в събота на централния площад в Елена.

По обяд ще има демонстрации, дегустации и забавни състезания под мотото „Чудото, наречено пчелен мед“. От 13.15 ч. е награждаването на най-добрите във фолклорното надиграване, а преди него ще има дефиле с представяне на автентични народни носии.

В ранния следобед в зала 101 на общината започва научно-практически семинар по най-актуалните проблеми на пчеларството, в неделя е предвидено и посещение на един от най-добрите пчелини в Еленския балкан.

На централния площад е организиран специален кът, където децата ще творят и майсторят, истински ще се забавляват, ще получат и много награди.

За медената седянка в съботната вечер е поканен оркестър „Елит фолк“ от Горна Оряховица, а в неделя празникът ще завърши с песните на Сунай Чалъков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България