Оръжие и 7 кг дрога откриха във фермата на заподозрения за убийството на 17-годишния Гошко в Монтана

Пушка, куп боеприпаси и градина с наркотични растения са открили полицаи във фермата на мъжа, заподозрян за убийството на 17-годишно момче в Монтана . В сряда, ден след като Гошко М. от ромския квартал „Огоста” бе застрелян в ливада край града, криминалисти са претърсили ферма в местността "Тировете", която е собственост на 38-годишния Георги Р, задържан след стрелбата в района на убийството.

В стопанството служителите на МВР са намерили и иззели 61 зелени растения с дължина от 0,50 см до 1,40 см, които при направения наркотест се оказали канабис. Общото тегло на иззетите наркотични вещества е 7 кг. При обиска във фермата са намерени и въздушна пушка "ИЖ 38", 118 патрони от различни калибри и муфа за газ-сигнален пистолет. По случая са образувани досъдебни производства за незаконно притежавани оръжия и наркотици.

Георги Р. е задържан в ареста за 72 часа. 38-годишният мъж бе арестуван часовете след убийството на 17-годишното момче и в колата му бе намерен преработен газов пистолет.

Експертизите с какво оръжие е простреляно момчето обаче все още не са готови. Според информацията на полицията мъжът, който се занимава и с дърводобив, е криминално проявен за наркотици. В деня на трагедията момчето и дядо му отишли с две конски каруци в гориста местност край Монтана, за да събират дърва и трева. Внезапно обаче гръмнали три изстрела, а единият от куршумите повалил момчето. Според дядото двамата с внука му и друг път са събирали сухи дърва в гората и са били заплашвани от задържания мъж. Разследването на убийството продължава.

Коментари

Задължително поле